Sergeio Perez dolazi u McLaren

Zamjena za Lewisa Hamiltona ?

Sergeio Perez dolazi u McLaren

M. Maksimović

Ako Lewis Hamilton završi u ekipi Mercedesa, novi član McLarena bi vrlo lako mogao postati Sergio Perez. Nezvanično, vodstvo McLarena je kontaktiralo Pereza koji bi se Mclarenu trebaoi priključiti naredne 2013. godine.

Perez jeste član Ferrarijeve akademije, ali je prije par dana Luca di Montezemolo izjavio kako je premlad za Ferrari.U McLarenu mogu ponuditi Perezu sve ono što mu je potrebno. Kvalitetan bolid, dovoljno novca, ali i prostora za napredak. 

 

I Ferrari to također može, ali tu je Fernando Alonso, poprilično visoko.Perez svakako ne bi imao jednak status kao Španac.

 

Ono što je možda čak i važnije za ekipu McLarena jeste činjenica da bi Perez odlaskom iz Saubera povukao svoje sponzore koji bi našli mjesta u ekipi McLarena.To bi itekako dobro došlo ekipi McLarena s obzirom da Vodafone, jedan od njihovih glavnih sponzora razmišlja o povlačenju.

 

Naravno, puno toga ovisi o Lewisu Hamiltonu, ali kako sada stvari stoje, čini da njegov odlazak postaje sve realniji.Mediji u Velikoj Britaniji nagađaju kada će se tačno znati da li Hamilton ostaje ili napušta Mercedes. Pojedini stoje iza stava da će već naredne sedmmice sve biti jasnije, drugi opet da će svoju odluku Lewis prolongirati za određeni period.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.