Sergio Aguero odličan 14. na virtuelnoj F1 Velikoj nagradi Španije

Zamijenio kopačke za volan

Sergio Aguero odličan 14. na virtuelnoj F1 Velikoj nagradi Španije

E. Čaušević

Nogometna zvijezda Sergia Aguero završio je na 14. mjestu u svom debitantskom nastupu u virtuelnom F1 prvenstvu vozeći za Aston Martin Red Bull Racing ekipu. Njegov timski kolega, profesionalni F1 vozač Alexander Albon, bio je četvrti.

Napadač Manchester Citya i reprezentacije Argentine imao je impresivan nastup došavši na cilj kao 14. nakon što je krenuo u utrku sa 17. startne pozicije na virtuelnoj Velikoj nagradi Španije. Pobijedio je George Russell iz tima Williams.

„Stvarno sam danas želio poboljšati na svoju poziciju i izazvati prednji dio kolone , ali trka je bila vrlo naporna. Čestitam Georgeu Russellu na velikoj pobjedi. Uživao sam u današnjoj trci i čitavo iskustvo je bilo nevjerojatno, volio bih se vratiti i ponoviti. Hvala F1, PUMA, Aston Martin Red Bull Racing, mom suigraču Alexu Albonu i mom treneru Nestoru Garciji na pruženoj pomoći ove sedmice“, rekao je 31-ogodišnji Aguero.

Albon je skočio sa petog na drugo mjesto u ranom dijelu utrke na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya, ali je zbog strategije od dva zaustavljanja u boksu pao na četvrto mjesto.

„Večeras nije bila naša noć, ali sam se ipak jako zabavio i čestitam Georgeu na pobjedi. Bio sam zadovoljan sa svojim kvalifikacijskim krugom, ali sam otišao malo preširoko i vrijeme je brisano zbog ograničenja staze. Tokom utrke imali smo dobar tempo, ali smo bili nesretni sa odabirom strategije što nas je koštalo mjesta na podijumu“, rekao je Albon.

„Bilo je zanimljivo trkati se sa Sergiom koji je pokazao da je stvarno brz. Možete vidjeti kod svih vrhunskih sportaša kako žele biti najbolji i veoma se trude. Svaka mu čast jer je bio jako dobar i nadam se da je uživao“, dodao je on.

Sljedeća, peta po redu, virtuelna utrka u sklopu F1 Esports prvenstva održaće se na stazi Monaco u nedjelju, 23. maja.

Poredak F1 virtuelne Velike nagrada Španije:

1. George Russell – Williams
2. Charles Leclerc – FDA Hublot Esports Team
3. Esteban Gutierrez – Mercedes
4. Alex Albon – Aston Martin Red Bull Racing
14. Sergio Aguero – Aston Martin Red Bull Racing

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi