Sergio Perez najbrži na otvarnju posljednjeg ciklusa

Vozač Force Indie vodio tokom većeg dijela dana

Sergio Perez najbrži na otvarnju posljednjeg ciklusa

F1 ekipe nastavljaju testiranja, ponovo su u Bahrenu gdje je danas najbolje vrijeme postavio Meksikanc Sergio Perez. Još tokom jutra, Perez je bio raspoložen, sa vremenom 1:35.290 ostao je na prvom mjestu do kraja dana.

U ranoj fazi Danil Ricciardo je malo vratio rumenila u lica ljudi iz Red Bulla s obzirom da je tokom prijepodneva nanizao čak 30 krugova, što je gledajući rezultate sa predhodnih testiranja dobar rezultat. Najviše krugova u u toku prijepodneva odvezao je Nico Rosberg (64). Najmanje u tom periodu na stazi je ostao Kamui Kobayashi, čiji je Caterham stao na stazi.

Najbliži Perezu na kraju dana bio je Valtteri Bottasa u Williamsu koji je dan završio sa 128 krugova, što još jednom potvrđuje spremnost Mercedesovih motora. Bottas je u odnosu na Pereza odradio 13 krugova više. Kimi Raikkonen je do kraja dana nanizao 54 kruga, tridesetak više u drugom dijelu dana za +1.142 sekunde zaostatka za Perezom. Tokom jutra Ferrari je imao manje probleme sa podešavanjem novih dijelova, na kraju je i Kimi nešto ranije zaustavio svoj bolid.

Red Bull je opet bio u problemima, samo devet krugova je u nastavku odradio Ricciardo jer su se pojavili problemi sa pregrijavanjem motora. Problema sa motorom je imao i Toro Rosso, Lotus sa ispušnim sistemom, dok je najmanje krugova, tek 19 prošao Kobayashi u Caterhamu. Najbolje vrijeme, Perez je postigao na super - soft gumama danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.