Sergio Perez razmišljao da okonča sportsku karijeru

Sergio Perez razmišljao da okonča sportsku karijeru

Meksički vozač Sergio Perez priznao je da je razmišljao o napuštanju Formule 1 nakon što je prošle godine dobio otkaz u McLarenu.

Nakon što je prošlog ljeta dobio otkaz u McLarenu, 24-godišnji Meksikanac je potpisao ugovor sa Force Indijom što mu je bio pravi potez. Dokaz toga je i odlično treće mjesto na prošloj utrci u Bahreinu.

"Kad je McLaren donio svoju odluku, bio sam zbilja frustriran. Rekao sam samom sebi, ovo nije za mene. Bio sam spreman otići iz sporta i potražiti druge opcije", kaže Meksikanac.

"Htio sam naći nešto što će me ostaviti motiviranog u Formuli 1, a ne bilo kakav ugovor. Ali, kad je došla ponuda Force Indije bila je to lagana odluka i uspjeli smo se dogovoriti", rekao je Sergio Perez.

"Takva je Formula 1. Sve se promijeni u tvom životu u jednom danu. Sad kad gledam na prošlost, ponosan sam na sebe i vrijeme je za pogled naprijed. U Formuli 1 znamo da lako postaneš gubitnik iz pobjednika i suprotno". 

"McLaren me napravio još boljim vozačem. U Bahreinu sam konačno imao vikend bez ikakvih problema i tempo je bio ohrabrujući. Sad se veselim budućnosti".

"Mislim da najbolje tek slijedi. Kasno sam potpisao za ekipu i moja prilagodba je bila spora. Zato je ovo pobjedničko postolje nevjerovatno", zaključio je Sergio Perez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.