Sergio Perez vozač Force Indije

Popunjeno još jedno mjesto

Sergio Perez vozač Force Indije

Od četvrtka je zvanično potvrđena vozačka postava Force Indije. Uz Nicu Hulkenberga tu će naredne godine biti Meksikanac Sergio Perez. Perez je F1 karijeru počeo u Sauberu gdje se zadržao dvije godine.

Nakon toga slijedi sezona u McLarenu gdje baš i nije proslavio. Osvojio je ukupno 49 bodova sa samo jednim plasmanom među pet najboljih. Onog trenutka kada je McLaren  pokazo interes za mladog Magnussena, postalo je jasno kako Meksikanac mora pronaći novu ekipu. Na kraju je Perez ipak ostao u Formuli 1.

" Sretan sam jer se sve napokon završilo. Uspio sam pronaći svoje mjesto u u jednom jako dobrom timu. Želim se zahvaliti kompletnoj ekipi. Ovo je ekipa koja posljednjih godina pravi dobre bolide koji su konkurenti. Sljedeće godine se puno stvari mijenja, ali ja imam neki pozitivan osjećaj. Sada idem u fabriku i moram se upoznati sa ljudima koji rade tamo" naglasio je Sergio Perez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.