Šest etapa do historije za Loeba

Francuz na pragu devete WRC titule

Šest etapa do historije za Loeba

Nakon odvoženog drugog dana relija Francuske, Loebu je ostalo još samo šest etapa do devete WRC titule u karijeri, odnosno 61.54 kilometra.

Citroenov pilot je drugi dan relija počeo u bliskoj borbi sa Fordovim vozačem, Latvalom. Ipak, nakon što je Jari-Matti Latvala na jednom dijelu staze izgubio kontrolu i ispustio 20 sekundi, put je bio čist za Citroenovog vozača i on je imao priliku povećati svoju ukupnu prednsot.

 

"Danas je sve bilo u dobrom redu i bez problema. Osjećao sam pritisak tokom dana, ali nisam htio puno riskirati iz razloga što ne moram pobijediti da bi bio svjetski prvak. Moguća je kiša i loše vrijeme sutra tako da bi završni dan mogao biti težak", izjavio je Loeb.

 

U isto vrijeme, Latvala je ostao iza Francuza sa pobjedama na tri etape i priznao da mu je potrebna puno bolja vožnja da bi se približio Loebu.

 

Sutrašnje etape su dosta kraće i prilike za napad će biti znatno smanjene. Nedjeljna akcija počinje u 09:23h po lokalnom vremenu, sa etapom koja je duga 17.08 kilometara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.