Silverstone otkazan zbog groznih vremenskih uvjeta

Sigurnost vozača na prvom mjestu

Silverstone otkazan zbog groznih vremenskih uvjeta

Trke Moto šampionata koje su danas trebale biti vožene u Silverstoneu otkazane su uslijed loših vremenskih uslova.

U Velikoj Britaniji od početka dana pada kiša, pa su organizatori imali velikih problema, ali na kraju su morali donijeti odluku da se trka neće održati.

Inače, veliki problem je bio taj što je sutra u Britaniji praznik, pa zbog toga trka nije mogla da bude pomjerena za 24 sata te su organizatori iz sata u sat pratili uslove i pomjerali start, da bi na kraju ipak bili prinuđeni da istu odgode.

Inače, tokom jučerašnjih kvalifikacija najbolje vrijeme je zabilježio Jorge Lorenzo, dok su iza njega ostali timski kolega Andrea Dovizioso i Johann Zarco. Marc Marquez je trebao startati sa petog mjesta, a Valentino Rossi sa 12.

U generalnom plasmanu vozača lider je Marquez sa 59 bodova više od drugoplasiranog Valentina Rossija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi