Simoncelli starta sa pole positiona
Marco Simoncelli

VN Holandije u Assenu

Simoncelli starta sa pole positiona

M. Maksimović

Talijan Marco Simoncelli će startati sa prve startne pozicije na sutrašnjoj VN Holandije koja se vozi na stazi u Assenu. Vozač San Carlo Gresini Honde je do svog pole positiona ove sezone došao s vremenom 1:34.718.

Pored Simoncellija u prvom startnom redu imamo Amerikanca Bena Spiesa na Yamahi i Australca Caseya Stonera na Hondi.U drugom startnom redu su Jorge Lorenzo (Yamaha), Andrea Dovizioso (Honda) i Cal Crutchlow (Yamaha).

Casey Stoner je vodeći čovjek nakon šest utrka sa 116 bodova, Lorenzo je sakupio 98, dok je na trećem mjestu Andrea Dovizioso sa 83 boda.Na stazi u Assenu, kada je u pitanju kraljevska klasa, Jorge Lorenzo  i Casey Stoner imaju po jednu pobjedu,Valentino Rossi pet. Pet pobjeda, ali zaredom na ovoj stazi je upisao Mick Doohan od 1994.do 1998.godine.

U Moto2 klasi najbolji je u kvalifikacijama bio Stefan Bradl ispred Marca Marqueza iz Španije i Simone Corsi iz Italije. Najbolje vrijeme najslabije kategorije je imao Španjolac Maverick Vinales, drugi je Francuz Johann Zarco, a treći Sandro Cortese iz Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije