Sirotkin isprobao dio staze u Sochiju

Rus u bolidu na domaćoj stazi

Sirotkin isprobao dio staze u Sochiju

Sergey Sirotkin se napokon našao u bolidu Saubera. Rus je dobio priliku da isproba dio staze na kojoj bi se naredne godine trebaa voziti VN Rusije. Radilo se o nekih 700 metara staze a Sirotkin je na raspolaganju imao bolid C31.

"Ovo su moji prvi metri u F1 bolidu. Iako se radi o kratkom dijelu staze u Sochiju, ovo je nevjerovatno iskustvo za mene. Imao sam priliku da steknem taj prvi utisak i on je fenomenalan. Poseban je osjećaj voziti pred tolikim brojem gledalaca, mislim da Rusija miže biti ponosna na ovu stazu" izjavio je Sirotkin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti