Sirotkin: Nisam tu iz zabave, dio sam velikog projekta

Rus nije plaćeni vozač !

Sirotkin: Nisam tu iz zabave, dio sam velikog projekta

M. Maksimović

Od trenutka kada su Rusi novcem spasili Sauber, špekuliše se o ulozi mladog vozača Sergey Sirotkin koji bi se vrlo lako mogao naći na stazi već naredne godine.

Sirotkin je tek deveti u ovom trenutku u Formuli Reanult 3.5, pa je zbog vrlo kratkog puta do bolida Formule 1, dobio etiketu plaćenog vozača.

"Možda nisam u ovom trenutku spreman 100 posto, ali imam još dovoljno vremena, pola godine da se pripremim. Možda vam u ovom trenutku moji rezultati nisu dovoljni, ali ja vjerujem da možemo biti brzi na stazi. Ja ovdje nisam došao radi zabave, ja sam dio jednog velikog projekta i želim da ljudi poštuju zbog onoga šta radim. To što sam ja kao vozač doveo sponzora u ekipu, to nije ništa novo u Formuli 1" kaže Sirotkin

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije