Situacija u McLarenu ipak nešto bolja

Nakon dva loša dana, problema sa elektronikom nema

Situacija u McLarenu ipak nešto bolja

Teme:

McLaren je imao velikih problema prva dva u Jerezu, elektronika je mučila bolid. Kompletirano je mršavih 12 krugova.

Trećeg dana je ipak situacija bila nešto bolja iako 32 kruga ne predstavljaju nešto posebno. To je i dalje manje od 50 posto onog što su planirali.

"Laknulo nam je kad smo jučer ujutro vidjeli bolid na stazi. Kasnije se pojavio problem na sistemu hlađenja motora, curila je voda, ali to nema sa elektronikom. Morali smo izvaditi motor, sve otvoriti, rastaviti jer je kvar bio na sredini. Povratne informacije iz bolida su dobre. Fernando je rekao da bolid dobro reagira i da je jako stabilan. S pitwalla ste mogli vidjeti koliko je bolid stabilan u prvom zavoju" tvrdi šef McLarena Eric Boullier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.