Sjajna trka u Brnu i trijumf Doviziosa

Lorenzo drugi, Marquez treći

Sjajna trka u Brnu i trijumf Doviziosa

Italijanski motociklista Andrea Dovizioso pobjednik je današnje trke za Veliku nagradu Češke u Brnu.

Bila je ovo sjajna trka u kojoj je prednost u prvom dijelu imao Valentino Rossi, ali Dovizioso ga je uspio preteći u drugom dijelu trke i kasnije je vodio borbu sa Lorenzom.

Ipak, Dovi se bolje snašao i uspio je da slavi ispred timskog kolege koji je zaostajao ispod dvije desetinke, a na trećoj poziciji je bio Marc Marquez sa zaostatkom nešto većim od tri desetinke.

Valentino Rossi, koji je vozio zaista dobro većim dijelom trke, na kraju je svoju poziciju prepustio i Doviziosu i Lorenzu i Marquezu, pa je završio tek na četvrtom mjestu i time se dodatno udaljio od Marqueza u generalnom plasmanu.

Španac sada ima 181 bod u ukupnom poretku, a Rossi je drugi sa 49 bodova manje. Dalje slijede Andrea Dovizioso, Maverick Vinales i Jorge Lorenzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi