Sljedeći trkaći vikend u Formuli 1 će biti prava mala ludnica

Po prvi put u historiji

Sljedeći trkaći vikend u Formuli 1 će biti prava mala ludnica

A. Čaušević

Naredni trkaći vikend u Formuli 1 od 16. do 18. jula će biti potpuno novo iskustvo za najbrži oktanski cirkus na svijetu. 

Utrka za Veliku nagradu Velike Britanije će biti test novog rmoata takmičenja, a novitesu sprint kvalifikacije koje će se voziti u subotu, 17. jula.

U petak 16. jula će biti vožen slobodni trening, a zatim će biti odrćane i klasičnie kvalifikacije, dok je u subuto na programu kratka utrka na 100 kilometara.

Konačni plasman u sprint utrci će biti startni poredak za glavnu utrku u nedjelju, 18. jula. Tri prvoplasirana u sprint utrci će dobiti bodove i to tri boda za prvog, dva boda za drugog te bod za trećeg.

Kvalifikacijska utrka na Silverstoneu će trajati 17 krugova, a pobjednik će dobiti nagradu za pole position. Kvalifikacije koje će se voziti u petak služit će za određivanje startnih pozicija u subotnjoj sprint utrci, no najbrži u tim kvalifikacijama neće biti proglašen osvajačem pole positiona.

"Vjerojatno će se voziti u voziću. Nadajmo se da će biti nekih pretjecanja, ali najvjerovatnije neće biti pretjerano uzbudljivo. Trebamo pričekati pa vidjeti. Nema baš smisla suditi o tome prije nego uopće započnemo, ali sada zapravo i nemam neko mišljenje o tome", smatra Lewis Hamilton.

Osim na Sivlestonu ovakva koncept trkaćeg vikenda će se primjeniti na još dvije Velike nagrade do kraja sezone. Još nije određeno o kojim stazama se radi.

Top Komentari

Elddar
Davno ste vi prestali biti relevantan portal, ovaj clanak kao da je pisalo dijete iz osnovne skole. Sramota, sramota... "Rmoata", "novitesu", "odrćane", "klasičnie", "subuto", "pretjecanja", "ovakva koncept"... Na stranu sve ove sramotne greske, ali koji jezik vi upotrebljavate? Malo hrvatski, malo bosanski? "VjeroJatno" - "NajvjeroVatnije". Slobodno recite da sam cjepidlaka, ali jedan urednik sportskog portala da sebi ove greske dozvoli...
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi