Službeno: Valentino Rossi dvije godine u Yamahi

Službeno: Valentino Rossi dvije godine u Yamahi

Najbolji vozač u historiji motociklizma, deveterostruki svjetski prvak Valentino Rossi, u naredne dvije sezone, 2013. i 2014. godine, će ponovo voziti za Yamahu.

Informaciju su u petak službeno potvrdili iz Ducatija, talijanske ekipe čiji je Rossi trenutačno član te iz Yamahe, iz koje je na kraju 2010. godine Rossi prešao u redove talijanske ekipe.

 

Ondje ipak nisu bili u stanju pratiti njegove šampionske ambicije, pa se Talijan vraća u redove tima s kojim je između 2004. i 2010. godine osvojio četiri od svojih sedam naslova u kraljevskoj, MotoGP-klasi.

 

"Veliko nam je zadovoljstvo objaviti da nam se Valentino Rossi ponovno priključuje. Vozit će uz Jorgea Lorenza", stoji u saopštenju Yamahe.

 

Japansku je ekipu Rossi napustio nakon što je Lorenzo osvojio svoj prvi i dosad jedini naslov 2010. godine. Trenutno je Španac u vodstvu ukupnog poretka ovogodišnjega Svjetskog prvenstva u MotoGP-klasi.

 

Rossi se trenutno nalazi na osmom mjestu sa skromna 82 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.