Šokantni snimak iz "prve ruke" pokazao kako je nova zaštita spasila život Leclercu

Halo na djelu

Šokantni snimak iz "prve ruke" pokazao kako je nova zaštita spasila život Leclercu

Možda je Sebastian Vettel osvojio Veliku nagradu Belgije, ali je glavna priča vikenda bio tažak sudar u kojem je glavnu ulogu imao vozač McLarena Fernando Alonso, dok je najviše sreće imao vozač Sauber-Ferrarija Charles Leclerc.

Naime, bolid Fernanda Alonsa je poletio već u prvoj krivini nakon kontakta sa Hulkenbergovim Renaultom i pao direktno na Leclerca.

Međutim, Charles Leclerc je imao ogromnu sreću, a po prvi put smo mogli na djelu vidjeti novu Halo zaštitu postavljenu na F1 bolide.

Naime, zaštita postavljena ispred kokpita je spriječila da Alonsov McLaren sleti direktno na glavu Leclerca, a čitavu situaciju je "iz prve ruke" snimila kamera postavljena na njegovom bolidu.

"Završio sam utrku u prvom zavoju. Frustrirajuće. Nikada nisam bio ljubitelj "haloa", ali danas moram reći da sam vrlo sretan što je bio iznad moje glave", poručio je na svom Twitteru Charles Leclerc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi