Sponzori vjerni Schumacheru i kad je najteže

Zadržao gotovo sve sponzore

Sponzori vjerni Schumacheru i kad je najteže

Prije tačno godinu dana legenda Formule 1 Michael Schumacher doživio je težak pad na skijanju u Francuskoj, nakon čega su se ljekari dugo vremena borili za njegov život, a potom je njemački vozač jedan dugi period proveo u komi.

Iako se jako malo zna o trenutnom zdravstvenom stanju nekadašnjeg vozača Ferrarija, mnogi kažu kako se popularni Schumi nikada u potpunosti neće oporaviti.

Uprkos svemu i sponzori Schumacheru ni u najtežim vremenima za njega nisu okrenuli leđa, a to je potvrdila i Schumijeva menadžerica Sabine Kehm.

"Naš koncept se uvijek bazirao na zajedničkom radu sa našim partnerima, a taj odnos je gotovo redovno prerastao u prijateljske odnosne. Upravo ta povezanost se pokazuje i dokazuje sada, a dokaz za to su gotovo svi partnerski ugovori", rekla je Kehm.

DVAG je Schumacherov sponzor od 1996. godine.

"To se za nas podrazumijeva da smo uz ljude i u lošim vremenima", rekao je Robert Peil, direktor DVAG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.