Staza Jerez bez Formule 1

Staza Jerez bez Formule 1

A. Beganović

Jedna od najpoznatijih staza za automobilistička i motociklistička takmičenja, Jerez, mogla bi ostati bez društva Formule 1.

Naime, prema novim pravilima u Formuli 1 koja će stupiti na snagu od sljedeće sezone, zabranjena su testiranja izvan sezone.

Kako su španjolske staze Jerez, Montmelo, Valencia, zbog povoljnih klimatskih uslova bila omiljena odredišta timovima F1 za testiranja izvan sezone, nabrojane staze bi mogle izgubiti veliki dio financija.

Devet momčadi iz Formule 1 godišnje je boravilo na stazi Jerez 22 dana, svaka je momčad plaćala 7. 000 eura po danu, pa prema tome Jerez će izgubiti jako mnogo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.