Stoner ipak fizički nespreman

Hondin vozač "razočaran" petim mjestom

Stoner ipak fizički nespreman

Casey Stoner je razočaran petim mjestom na Motegiu iako je to veliko ostvarenje kad se uzme u obzir da je samo prije tri utrke imao strašan pad u Indianapolisu.

Povratnik u MotoGP je na jučerašnjoj utrci startao sa sedme pozicije i osjećao je da može održati ritam svog timskog kolege, Dania Pedrose.

 

Svejedno, Stoner, koji je pretrpio frakturu zgloba i oštećenje ligamenata, se borio sa svojim tijelom tokom utrke.

 

" Da budem iskren, pomalo sam razočaran. Lagano smo se dokazivali tokom vikenda i bili smo poprilično zadovoljni prije utrke", rekao je Stoner.

 

" Na startu sam osjetio da mogu držati ritam sa Danijem i Jorgeom i motor je bio poprilično dobar.

 

" Kako je utrka odmicala počeo sam osjećati bolove na način kako to nisam očekivao.

 

" Mogli smo ostvariti puno više i biti zajedno na podiju. Nažalost, ja to nisam mogao fizički iznijeti", dodao je.

 

" Veliko hvala mom timu, omogućili su mi fantastičan motor, ali ja nisam bio u mogućnosti napraviti ništa više od ovoga." 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti