Stoner najbrži na treninzima u Le Mansu

VN Francuske

Stoner najbrži na treninzima u Le Mansu

Edmir Škorić

Vozač Repsol Honde Casey  Stoner ostvario je najbolja vremena na prvim treninzima pred četvrtu utrku sezone Moto GP šampionata, Veliku nagradu Francuske.

Australac je najbrži krug na stazi “Bugati” u Le Mansu kompletirao u vremenu od 1:33.782 minuta i to na popodnevnom treningu.

Tada se iza Stonera našao vozač San Karlo Honde Gresini Marco Simoncelli, a pratio ih je drugi vozač Repsol Honde Dani Pedrosa.

Na prvom treningu Pedrosa je bio drugi, a Simoncelli treći.

Treći i ujedno posljednji trening u Le Mansu vozi se u subotu od 10.10 sati po srednjoevropskom vremenu, dok su kvalifikacije na programu od 13.55. Utrka za Veliku nagradu Francuske u kraljevskoj klasi startuje u nedjelju u 14.00 sati

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.