Stoner najbrži u kvalifikacijama
Casey Stoner

VN Italije u Mugellu

Stoner najbrži u kvalifikacijama

M. Maksimović

Australac Casey Stoner je danas ostvario najbolje vrijeme kvalifikacija za VN Italije koja se vozi sutra.Stoner je odgovorio Simoncelliju i Lorenzu te je postavio novi rekord staze u Mugellu sa 1:48.034.

Stoner je na kraju imao skoro pola sekunde prednosti u odnosu na Bena Spiesa, dok je treći
Marco Simoncelli.Kvalifikacije su vožene po kiši koja je kako se bližio kraj postajala sve jača.Na takvoj stazi se najbolje nije snašao ljubimac domaćih navijača sedmerostruki pobjednik Mugella u najjačoj klasi, Valentino Rossi. Rossi se pojavio nakon dvije godine na Mugellu i na kraju je bio tek 12.

Najbolje vrijeme u klasi Moto2 je postavio Španjolac Marc Marquez sa 2:05.312.Vozač     Teama Catalunya je bio brži od Alexa De Angelisa i Bradleya Smitha.U najslabijoj klasi, najbolji je u kvakifikacijama bio Francuz Johan Zarco, Luis Salom je bio drugi, Sergio Gadae treći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.