Stoner neće da vozii u Japanu

Strah od radijacije

Stoner neće da vozii u Japanu

Vozač Repsol Honde Casey Stoner izjavio je da neće putovati na Veliku nagradu Japana u oktobru zbog straha od radijacije.

Utrka u Japanu trebalo je da bude održana 24. aprila, ali je odgođena za 2. oktobar zbog razornog zemljotresa u Japanu, koji je pratio cunami. Sve to je dovelo do oštećenja i radijacije u nuklearnoj elektrani u Fukušimi, koja se nalazi oko 180 kilometara od staze. No, japanske vlasti tvrde da je područje sigurno.

Jorge Lorenzo i Valentino Rossi su prije nekoliko sedmica iskazali zabrinutost oko odlaska u Japan, ali je Stoner prvi vozač koji je objavio da sigurno neće učestvovati na Velikoj nagradi Japana.

"Neću da idem u Japan", rekao je Stoner, trenutno vodeći u generalnom plasmanu kraljevske klase MotoGP šampionata.

"Siguran sam da većina vozača dijeli moje mišljenje. To je moja odluka i vjerujem da organizatori moraju da razmisle šta im je činiti. Već smo unutar tima pričali, ne detaljno, ali oni znaju moj stav".

Stoner je istakao da vjeruje da bi ta njegova odluka mogla da ima posljedice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.