Stoner opet najbolji u kvalifikacijama
Casey Stoner

Na stazi Jerez se vozi VN Španije

Stoner opet najbolji u kvalifikacijama

M. Maksimović

Vozač Repsol Honde, Australac Casey Stoner,ostvario je najboje vrijeme u današnjim kvalifikacijama za sutrašnju VN Španije, klasa Moto GP.Stoner je najbolji krug izvezao u vremenu 1:38.757.

Za Australca je ovo 28.pole position u karijeri, a pored njega će sutra u prvom startnom redu stajati timski kolega Dani Pedrosa koji je postavio vrijeme 1:38.915, dok je treći bio branitelj naslova Jorge Lorenzo na Yamahi sa 1:38.918.

Na početku drugog reda nalazi se Ben Spies, Amerikanac na Yamahi,dok iza njega slijede dva Italijana, marco Simoncelli i Andrea Dovizioso.Tokom današnjih kvalifikacija na Jerezu, vidjeli smo nekoliko neugodnih padova, čak je i Casey Stoner u jednom trenutku izletio, baš kao i Valentino Rossi koji će startati kao 12.Najteži pad je doživio Hiroshi Aoyama.U prvih mah se činilo kako je stradalo koljeno, ali se Japanac vratio na stazu i na kraju je izborio deseto mjesto.

U klasi Moto 2 najbolji je danas bio Nijemac Srefan Bradl vozač ekipe Viessmann Kiefer Racing Teama.Bradl je imao vrijeme 1:42.706, dok je drugi bio Yuki Takahashi. Treće mjesto je pripalo Švicarcu Thomasu Luthiju.

U najslabijoj klasi, onoj do 125 kubika, prvi će startati Sandro Cortese također Nijemac sa svojom Apriliom.Cortese je bio najbrži sa 1:47.399, ispred dvojice domaćih vozača, Nicolasa Terola i Hectora Faubela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti