Stoner pauzira tri utrke
Casey Stoner

Australac u problemima

Stoner pauzira tri utrke

M. Maksimović

Svjetski prvak iz 2007. godine Australac Casey Szoner propušta naredne tri utrke svjetskog prvenstva zbog nespremnosti. Stoner propušta nedeljnu utrku u Češkoj, pa nakon toga u Indijanapolisu odnosno u San Marinu.

Trenutačno drži treće mjesto u ukupnom poretku sa 150 bodova. Međutim, s obzirom da neće voziti naredne utrke, Stoner može zaboraviti borbu za naslov barem ove sezone.


- Casey se u ovom trenutku ne osjeća dobro i za njega je najbolje da napravi pauzu jer ne želimo da se njegovo stanje pogorša. Nije bilo lako odlučiti se za ovakav potez, ali jednostavno
ovo je najbolje za njega
- kaže šef teama Livio Suppo.


Stoner je odlično krenuo u sezonu, slavio je u Qataru, pa u Italiji, ali je na posljednjoj utrci bio 14.
Na njegovo mjesto dolazi Mika Kallio

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.