Stoneru pol position

VN Portugala

Stoneru pol position

 Šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Casey Stoner osvojio je pol poziciju pred treću utrku Svjetskog prvesntva za Veliku nagradu Portugala. 

Australac je do svog prvog pola u ovogodišnjem šampionatu došao krugom u vremenu od 1:37.188 minuta. 

 

Stoner je na putu do najbolje startne pozicije za samo 13 hiljaditinki bio brži od  svog timskog kolege Danija Pedrose, a njima dvojici će se u prvom redu na startu, u nedjelju od 14.00 sati  pridružiti vozač Jamahe Teh 3 Cal Crutchlow.  

 

Treće kvalifikacije ove sezone obilježio je  i težak udes u kojem su učestvovali Amerikanac Colin Edwards i Randy de Puniet iz Francuske.

 

 Do incidenta je došlo deset minuta pre kraja kvalifikacija, kada se Edwards sklonio u stranu, da bi De Puniet izgubio kontrolu nad prednjim dijelom svog motora, proklizao i pokupio američkog motociklistu. U tom udesu Edwards je zaradio prelom lijeve ključne kosti, dok je Francuz isčašio rame. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.