Stoneru treća pobjeda ove sezone

Hondin vozač slavio u Kataloniji

Stoneru treća pobjeda ove sezone

Edmir Škorić

Vozač Repsol Honde Casey Stoner  trijumfovao je na Velikoj nagradi Katalonije, petoj utrci sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

Australcu je to bio treći trijumf u ovogodišnjem šampionatu, a do njega je došao u vremenu od 43:19.779 minuta na stazi Catalunya.

Drugo mjesto, sa zaostatkom od skoro dvije i po sekunde zauzeo je branilac titule Jorge Lorenzo na Jamahi, dok je treći kroz cilj prošao njegov timski kolega Ben Spies.

Petu utrku sezone obilježila je potpuna dominacija Stonera, kao i vrlo malo akcije u kraljevskoj klasi. Na startu se nisu našli vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, koji je doživio prelom ključne kosti na prošloj utrci, kao i Colin Edwards, član Jamahe Teh 3, kojem se isto desilo tokom treninga.

Moto GP šampionat se nastavlja već sljedeće nedjelje utrkom za Veliku nagradu Britanije na stazi Silverstone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.