Strašna nesreća u Brazilu: Trojica mehaničara povrijeđena u boksu

Duel je mogao završiti kobno

Strašna nesreća u Brazilu: Trojica mehaničara povrijeđena u boksu

M. Šljivak

Teška nesreća desila se u Brazilu tokom jedne od trka Stock Light šampionata u automoblizmu.

Tokom odlaska u boks došlo je do kontakta između dvojice vozača. Gabriel Lusquinos je udario Eriky Mayrinika koji je potom "pokupio" mehaničare koji su bili u blizini.

Povrede koje su dobili su ozbiljne. Jedan od mehaničara je dobio žestok udarac u glavu i to je uzrokovalo edem na mozgu i morao je na operaciju. Njegovo stanje je srećom stabilno i van životne je opasnosti.

Dvojica mehaničara su doživljela lomove. Jednom je slomljena tibia, dok je drugi doživio lom stopala i oni određeno vrijeme neće moći da rade svoj posao.

Kamera je naravno snimila ovu nesreću i sve izgleda zaista stravično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi