Susie Wolff će prva testirati novi bolid Williamsa

Na pravolinijskom testu

Susie Wolff će prva testirati novi bolid Williamsa

M. Maksimović

Novi bolid Williamsa prva će u ovoj godini isprobati Susie Wolff. Wolff će novi bolid FW35 voziti na pravolinijskom testu i to na stazi u Španiji.Williams je u aprilu prošle godine objavio kako Susie postaje razvojna vozačica koja  između ostalog nastupa u DTM-u.

U svijetu automobilizma je bila poznatija kao Susie Stoddart, ali se Susie kasnije udala za Tota Wolffa jednog od suvlasnika Williamsa. Toto je početkom godine odlučio napustiti Williams kako bi se pridružio Mercedesu. Toto se priključio Williamsu 2009.godine kupovinom određenih dionica te je imao ulogu jednog od direktora. Mnogi su ga smatrali nasljednikom Franka Williamsa, međutim, Toto je prešao u Mercedes.Njegova Susie ostaje u Williamsu 

 

''Uživam raditi u ekipi Williamsa, tu se osjećam kao kod kuće.Prošlu godinu sam iskoristila kako bi stekla vrijedno iskustvo. Sigurno u novoj ulozi mogu još više napredovati i sa nestrpljenjem čekam početak testiranja.Na ovaj način pokazujem kako žene igraju važnu ulogu u jednom sportu kao što je ovaj i svakako se zahvaljujem Franku Williamsu i ostalima na povjerenju'' kaže Sussie.

 

Kako kažu ljudi u Williamsu, Sussie će u španiji odraditi na pravolinijskom testu određena aerodinamička testiranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.