Susie Wolff će voziti na slobodnim treninzima

Na VN Velike Britanije i Njemačke

Susie Wolff će voziti na slobodnim treninzima

Vodstvo Williams je potvrdilo kako će Susie Wolff ove godine nastupiti na dva zvanična treninga Formule 1. Susie je u ekipi Williams od 2012. godine te je određeno vrijeme provela radeći na simulatoru što je itekako pomoglo razvoju FW36 bolida.

Tako će Susie Wolff biti prva žena koja će nastupiti u utrkama Formule 1 nakon Talijanke Giovanne Amati 1992. Wolff će voziti službene treninge na VN Njemačke i Velike Britanije. Amati je 1992. godine vozila kvalifikacije VN Brazila, ali nije uspjela izboriti nastup na samoj utrci. Posljednja koja je nastupala na jednoj utrci, bila r Talijanka Lella Lombardi 1976. godine.

" Ova 2014. godina bi mogla biti veoma važna prekretnica u mojoj karijeri. Moje odgovornosti unutar ekipe su veće, dokazala sam da mogu i dobila sam priliku testirati bolid na Silverstoneu. To je veliki izazov i velika prilika za mene" kaže Susie Wolff koja iza sebe ima nastupe u Britanskoj Formuli 3, odnosno Formuli Renault, ali i u DTM gdje je prisutna od 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.