Susie Wolff testira za Williams danas

Nova prilika za suprugu Tota Wolffa

Susie Wolff testira za Williams danas

Prvog dana testiranja u Barceloni, za ekipu Williamsa će voziti Susie Wolff supruga Toto Wolffa. Suzzie, nekada poznatija po prezimenu Stoddart je svoju karijeru gradila kroz Britansku Formulu Renault, Britansku Formulu 3, te DTM u kojem je nastupala sedam godina. 

Prošle godine je vozila na prvom slobodnom treningu za VN Velike Britanije. Ona je u Williamsu zamijenila Valtterija Bottasa te je tako postala prva žena koja je nastupila u GP vikendu Formule 1 od 1992. godine. Nakon toga se oprobala i na slobodnom treningu za VN Njemačke. Wolff je ostavila pozitivan utisak na sve u timu pa će danas voziti novi bolid Williamsa FW37. Kako se stvari razvijaju za očekivati je Suzzie i ove godine na nekom od slobodnih treninga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.