Sutil ili Trulli, ko je kriv ?
Jedan od duela Sutila i Trullija

Nakon sudara Sutila i Trullija

Sutil ili Trulli, ko je kriv ?

M. Maksimović

Početak VN Brazila je ponudio pravu ludnicu na stazi, a svoj doprinos tome dali su Jarno Trulli i Adian Sutil. Na izlasku iz 4. zavoja, Trulli je pokušao prestići s vanjske strane Adiriana Sutila, zakačio je Sutila, obojica su završila van staze, a stradao je u naletu i Fernando Alonso.

Trulli je odmah po izlasku iz bolida pošao prema Sutilu kako bi bu objasnio svoju verziju događaja.Malo je nedostajalo da dođe i do fizičkog obračuna.

'' On je bio sa unutrašnje, ja sa vanjske strane i kada sam krenuo u preticanje on je odlučio da me izgurao na travu. Tada sam izgubio kontrolu nad bolidom i završio sam u zidu. To je bio namjeran ali i opasan manevar'' objašnjava Trulli.

Naravno i Sutil ima svoje viđenje događaja u zavoju broj 4.

''Trulli je uradio u zadnji kraj mog bolida nakon čega sam izgubio kontrolu. Nisam mogao shvatiti
šta se događa jer sam prilikom izlaska iz zavoja držao trkaču putanju. Njegov potez je bio vrlo opasan, ja sam samo vozio, a on je udario u mene. Stvarno ne znam u čemu je problem'' mišljenja je Adrian Sutil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.