Sutil: Maldonado je opasan po sebe i druge

Nakon kontakta na VN SAD

Sutil: Maldonado je opasan po sebe i druge

Adrian Sutil je jedini vozač koji nije završio utrku u Austinu. Već u prvom krugu je završio u zaštitnoj ogradi nakon kontakta sa Pastorom Maldonadom. Vozač Williamsa je za razliku od Sutila nastavio utrku. Nakon odustajanja vozač Force Indie je poprilično ljut na Maldonada.

" Na pravcu koji je dovoljno širok, Maldonado me je udario u gumu sa lijeve strane, iako je imao dovoljno prostora. Ja sam izgubio kontrolu nad bolidom i završio sam pored staze. Bio sam šokiran, nisam vjerovao da je moguće da se ovo dogodi. Nije bilo razloga da vozi tako blizu pored mene, ja sam držao svoj pravac i nisam promijenio putanju. Rekao bih da Pastor često vozi preko limita i već je postao opasan i za sebe i za druge. Nemam namjeru razgovarati sa njim, već smo ranije pričali, ali kao da je sa druge planete" rekao je Adrian Sutil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti