Sutil neće piti vodu na VN Bahreina

Zbog ograničenja težine i težih motora

Sutil neće piti vodu na VN Bahreina

Uz sve probleme oko novih motora, ekipe, odnosno vozači suočili su se sa još jednim. To je velika težina motora. Teži motori tjeraju vozače da budu što lakši kako bi uspjeli ući u pravila ograničenja težine.

Tako je recimo Adrian Sutil odlučio da neće koristiti tečnost tokom utrke za VN Bahreina, jer želi da sa bolidom bude što lakši.

" Mi teži vozači, moramo izgubiti nešto kilograma, situacija nije nimalo ugodna. Manji vozači, odnosno oni sa manje kila mogu jesti šta žele, za razliku od nas koji su prirodno teži. U Maleziji sam imao nešto malo čaja u bočici, u Bahreinu će to biti utrka bez pića. Neće biti lako jer postoji mogučnost dehidracije, nesvjestice, pitanje je koliko su opšte vozači spremni za to. Prije svega psihički " kaže Sutil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.