Sutil se vratio u Formulu 1

Ponovo vozač Force Indie

Sutil se vratio u Formulu 1

M. Maksimović

Adrian Sutil je ponovo u bolidu Formule 1. Prošle godine Sutil je osuđen a godinu i pol dana zatvora uslovno nakon vrijeđanja suvlasnika Lotusa, Erika Luxa.

Podsjetimo, njemački vozač je nasrnuo na Luxa te ga povrijedio komadom razbijene flaše šampanjca. Redari su vrlo brzo reagovali, sklonili su ostale vozače kojih je očito bilo u tom noćnom klubu, a incident se dogodio u šangajskom noćnom klubu M1NT aprila, u prisustvu Lewisa Hamiltona.

Nakon godinu dana pauze, Force Indija je odlučila uzeti Nijemca koji će praviti društvo Paulu di Resti.

 

''Izbor nije bio lagan, ali je presudilo Adrianovo iskustvo i činjenica da je već vozio za našu ekipu. Ako Adrian pronađe pravu formu, onda se možemo nadati dobrim rezultatima'' kaže gazda ekipe 

Vijay Mallya. 

 

Sutil je u Formulu 1 stigao kao test vozač Midlanda, a onda je vozio jednu sezonu za Spyker.Nakon toga četiri godine je bio član Force Indije. U posljednje dvije sezone osvojio je ukupno 89 bodova

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.