Sutilu drugi slobodni trening
Adrian Sutil

Zaključen prvi dan u Monzi

Sutilu drugi slobodni trening

M. Maksimović

Force Indija nastavlja u odličnom ritmu, bez obzira na odlazak Giancarla Fisichelle. Nakon trećeg mjesta na prvom slobodnom treningu, Adrian Sutil postavio je najbolje vrijeme na drugom treningu voženom u petak.

Sutil je postavio vrijeme 1:23.924, drugi je također bio odlični mladi Romain Grosjean vozač Renaulta koji je imao Fernanda Alonsa na trećem mjestu. Svakako ne treba zaboraviti da Renault kao i Ferrari odnosno McLaren koristi u Monzi KERS, što je svakako bilo vidljivo po rezultatima kako prvog tako i drugog slobodnog treninga.

Aktuelni svjetski prvak, Lewis Hamilton je bio raspoložen na prvom slobodnom treningu, ali je drugi zaključio tek na 11.mjestu. Novi čovjek u kokpitu Force Indije, Vitantonio Liuzzi drugi trening je zaključio na 12.mjestu što i nije tako loše, pogotovo ako se pogleda nastup Giancarla Fisichelle koji se tokom cijelog dana mučio sa novim bolidom, što se na kraju odrazilo na rezultat. Vodeći čovjek prvenstva, Jenson Button, je također bio loš, tek 19.

Vozači su se danas na stazi u Monzi po prvi put susreli sa zanimljivim visokim rubnicima
koji su postavljeni na prvoj i drugoj šikani koje su vozači godinama kratili na utrci  za VN Italiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.