Sutilu godinu i pol dana zatvora uslovno

Sutilu godinu i pol dana zatvora uslovno

Bivši pilot Force Indije, Adrian Sutil, osuđen je na godinu i pol dana zatvora uslovno nakon vrijeđanja suvlasnika Lotusa, Erika Luxa.

Podsjetimo, njemački vozač je nasrnuo na Luxa te ga povrijedio komadom razbijene flaše šampanjca. Redari su vrlo brzo reagovali, sklonili su ostale vozače kojih je očito bilo u tom noćnom klubu, a incident se dogodio početkom ovoga mjeseca. 

Zbog toga je Sutil dobio uvjetnu kaznu na godinu i pol, te 200.000 eura kazne, koja će se darovati u dobrotvorne svrhe. 

"Razmisliću dobro o svemu i vjerovatno ću uzeti malo vremena. Možda ću raditi nešto potpuno novo, ali o svemu ću razmisliti u miru", rekao je Sutil, te dodao:

"Na kraju svega, rukovao sam se sa gospodinom Luxom. To je dobra stvar."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.