Sutilu odgovara kiša
Hamilton se nije dobro proveo po kiši

Vožen prvi slobodni trening

Sutilu odgovara kiša

M. Maksimović

Prvi slobodni trening u Hockenheimu je obilježila kiša i raspoloženi vozač Force Indije, Adrian Sutil, koji je za više od sekunde nadmašio Felipea Massu i Jensona Buttona.

Kiša je svakako većim dijelom kriva za poredak na kraju prvog slobodnog treninga, Sutil je najbolje snašao i njegovo vrijeme 1:25.701 je bilo nedostižno za sve ostale vozače. Masa je stigao odraditi krug 1:26.850, dok je Button imao vrijeme  1:26.936. Unutar dvije sekunde zaostatka su se poredali  Ruben Barrichello, Vitaly Petrov te Nico Rosberg. Oni najbolji su imali velikih problema.
Lewis Hamilton je izletio u zavoju broj četiri oštetivši poprilično svoj bolid. Na kraju je završio na 17.mjestu sa  1:29.429. Sebastain Vettel je na domaćem terenu bio 11. sa  1:28.735, Webber tri mjesta lošiji ( 1:29.048), dok je Michael Schumacher u svom prvom nastupu na Hockenheimu nakon 2006.godine bio tek 23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.