Svi motori “pod konac”

Novosti iz Formule 1

Svi motori “pod konac”

Iako je bilo mnogo negodovanja izgleda da će Formula 1 u narednom periodu, možda ne baš iduće godine, imati standardizirane motore.

FIA (svjetska automobilistička organizacija) nedavno je dogovorila proizvođača i čeka se samo potvrda ekipa koje će ponudu iskoristiti.
FIA je prošlog mjeseca zaključila konkurs za proizvodnju takvih motora za bolide Formule 1, a najboljom ponudom je proglašena ona koja je stigla od britanskog Coswortha. Timovima bi se ponudio trogodišnji ugovor, počevši od 2010. godine, prema kojem bi za motore platiti jednokratan iznos od 2 miliona eura, te svake sezone još 6.5 miliona.
Ugovor će postati važeći kada barem četiri ekipe pristanu na uslove.
”Što više momčadi pristane to će ukupan trošak biti manji”, dodao je Max  Mosley, prvi čovjek FIA-e za strane medije, a prenosti sportnet.hr.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.