Tajkun Stroll kupuje Sauber?

Najava još jedne kupovine

Tajkun Stroll kupuje Sauber?

Kanadski milijarder Lawrence Stroll bi uskoro mogao biti novo lice u svijetu Formule 1. Stroll je trenutačno vlasnik jedne od staza u Kanadi, zatim predstavništva Ferrarija za Quebec, a budučnosti planira kupiti jednu od ekipa Formule 1.

To će uraditi nakon što proda određeni dio dionica unutar modne industrije, a njegovo trenutno bogatstvo se procjenjuje na 2,3 milijarde dolara. Iako još uvijek nije potvrđeno, Stroll je spreman kupiti ekipu Saubera koja se ove sezone poprilično muči. Gutierrez i Sutil do sada nisu osvojili niti jedan bod.  Još od ranije je poznato kako Sauber ima finansijskih problema, ranije se spominjala mogučnost da Rusi kupe Sauber, ali je ta priča imala sve manju težinu kako je kriza u Ukrajini rasla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.