Tanak pred pobjedom u Njemačkoj
(Foto: EPA)

Estonac sjajan

Tanak pred pobjedom u Njemačkoj

Midhat Šljivak

Vozač Toyote Ott Tanak ima veliku prednost pred posljednji dan trke WRC šampionata u Njemačkoj.

On će u nedjelju ući sa 43,7 sekundi prednosti ispred Daniela Sorda u Hyundaiju, koji će se čekati grešku Tanaka baš kao i Jari-Matti Latvala (Toyota) koji je iza Sorda samo 0,8 sekundi.

Lider šampionata Thierry Neuville trenutno je četvrti sa 52,5 sekundi zaostatka, dok je šampion Sebastian Ogier imao nesreću zbog koje je morao da promijeni kompletan prednji dio Ford Fieste.

Posljednji dan trke u Njemačkoj donijeće sasvim sigurno dosta uzbuđenja. Ništa još nije odlučeno, ali kako vozi Tanak, on je jako blizu trijumfa.

Poredak pred zadnji dan:

1. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris 2hr 23min 27.1sec
2. D Sordo / C Del Barrio ESP Hyundai i20 + 43.7sec
3. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris + 44.5sec
4. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 52.5sec
5. E Lappi / J Ferm FIN Toyota Yaris + 58.8sec
6. A Mikkelsen / A Jaeger NOR Hyundai i20 + 1min 50.7sec

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi