Teški uslovi na Monzi, Massa najbrži

Slobodni trening broj 3

Teški uslovi na Monzi, Massa najbrži

Treći slobodni trening na Monzi vožen je po veoma teškim uslovima i jakoj kiši.

Nakon jučerašnje dominacije Mercedesa na italijanskoj stazi, danas nijedan vozač ove ekipe, a ni Ferrarija nije postavio vrijeme u posljednjem treningu pred kvalifikacije. 

Samo sedam vozača je postavilo vrijeme, a najbrži među njima bio je Brazilac Felipe Massa. Ukoliko se uslovi ne promjene u narednim satima, vozačima će biti jako teško da voze u kvalifikacijama i da se izbore za što bolju poziciju pred sutrašnju trku. Inače, Massa je danas postavio vrijeme od 1:40.660, dok su iza njega bili Lance Stroll i Nico Hulkenberg. 

Podsjetimo, u ukupnom poretku vozača lider je Vettel sa smo šest bodova prednosti u odnosu na Hamiltona, pa će sutrašnja trka biti veoma zanimljiva iz te perspektive. 

Današnje kvalifikacije na Monzi počinju od 14.00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti