Testiranje F1 bolida u Barceloni: Vettel završio prvi

Nijemac nastavio pobjeđivati

Testiranje F1 bolida u Barceloni: Vettel završio prvi

Edmir Škorić

U Barceloni je danas započelo drugo testiranje bolida Formule 1 uoči nove sezone koja počinje 17. marta i utrkom u Australiji.

Na stazi Cataluyne dosta neizvjesnosti jutros iako su bolidi još uvijek u pripremnoj fazi. Skoro nakon svakog kruga su se izmjenjivali na vrhu, a na kraju je najbrži bio aktuelni svjetski prvak Sebastian Vettel.

 

Posljednja je danas svoj bolid za novu sezonu (FW35) predstavila momčad Williamsa. Pastor Maldonado je zasjeo na vrh, ali ga je ubrzo smijenio Nico Rosberg iz Mercedesa, a zatim i Sergio Perez iz McLarena.

 

Zatim su na vrhu određeno vrijeme bili Fernando Alonso u Ferrarju, te Paul di Resta iz Force Indije.

 

Onda je na tron došao vozač Red Bulla Vettel, kome je prpalo posljednjih pola sata testiranja i koji je završio ispred Finca iz Lotusa Kimija Raikonena za više od pol sekunde. Nije bilo nesreće na jutrošnjem treningu.

 

Testiranje F1 bolida, Barcelona:

 

1. Sebastian Vettel (Njem / Red Bull) 1:23.046, 25 krugova

2. Kimi Räikkönen (Fin / Lotus) +0.525, 19

3. Fernando Alonso (Špa / Ferrari) +0.580, 44

4. Pastor Maldonado (Ven / Williams) +0.687, 47

5. Daniel Ricciardo (Aus / Toro Rosso) + 0.838, 44

 

...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.