Tio Ellinas testira za Marussiju

Prvi vozač sa Kipra u istoriji

Tio Ellinas testira za Marussiju

M. Maksimović

U Formulu 1 stiže i prvi vozač u istoriji sa Kipra. Radi se o Tiu Ellinasu koji bi trebao testirati bolide Marussije. Ellinas bi trebao odraditi tzv.linearni test na Kemble aerodromu.  

''Ne mogu niti objasniti koliko sam sretan zbog prilike koja mi se ukazala. Vrijeme u isčekivanju sporo prolazi. Sigurno je da će testiranje s Marussijom biti jedan moj mali korak naprijed koji mi može pomoći jer ću se upoznati sa sistemom bolida prije Silverstonea i svim procedurama“, rekao je Ellinas.

Tio Ellinas je trenutačno vodeći u ukupnom poretku GP3 serije ove sezone. Kao vozač Marussia Manor Racinga ostvario je jednu pobjedu u četiri utrke i trenutačno ima na vrhu poretka 55 bodova. Prije GP3 serije Tio je vozio bolide u Britanskoj Formuli Ford, odnosno Formuli Renault. U Formuli Renault Tio je proglašen za Rookiea godine.

''Tio je napredovao u posljednjih godinu i pol dana u GP3 seriji. Zaslužio je svoju priliku pogotovo nakon pobjede u Španiji. ja očekujem da Tio u budučnosti postane prava zvijezda Formule 1'' mišljenja je šef Marussije, John Booth.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.