Tom Blomqvist u programu McLarena

Treće ime u razvojnom programu McLarena

Tom Blomqvist u programu McLarena

M. Maksimović

Nakon Nycka De Vriesa i Kevina Magnussena, ekipa McLarena je u svoj razvojni program uključila još jednog mladog vozača, Britanca Toma Blomqvista.

Tom Blomqvist je rođen 30.novembra 1993.godine i za sada je svoju karijeru razvijao prvo kao vozač Kartinga, nakon čega se okrenuo Formuli Renault u Švedskoj i na Novom Zelandu, odnosno Britanskoj Formuli Renault. Ukupno je ostvario sedam pobjeda, 2010.godine je postao prvak Britanske Formule Renault. U istoj kategoriji, naslove prvaka su proslavljali i svjetski prvaci Lewis Hamilton (2003.), odnosno Kimi Raikkonen (2000.).

Također treba reći da je Tom, sin "Stiga" Lennarta Blomqvista, nekad sjajnog rally vozača, koji je sa Audije Quattro bio svjetski prvak 1984.godine

''Veoma sam uzbuđen, jer sam dobio priliku u ekipi Mclarena. Nije lako kada prelazite iz jedne u drugu kategoriju, ali mislim da će meni sada biti lakše uz ljude iz McLarena, što će svakako uticati na moje samopouzdanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.