Toro Rosso i Force India mijenjaju motore

Od naredne sezone

Toro Rosso i Force India mijenjaju motore

M. Maksimović

Kako sada stvari stoje, ekipe Force Indije i Toro Rossa će naredne sezone koristiti nove motore.Force Indija je u Formuli 1 prisutna od 2008.godine i uglavnom je koristila Mercedesove motore, dok je Toro Rosso uzimao Ferrarijeve. 

Nakon prve godine kada us Adrian Sutil i Giancarlo Fisichella koristili Ferrarijeve motore, Force Indija prelazi na Mercedesove i ta saradnja traje već četvrtu godinu.Jedan od razloga, možda i najvažniji leži u cijeni Mercedesovih motora. Do sada su ti motori koštali osam, a prema nekim najavama naredne godine bi trebali biti skuplji za čitavih 12 miliona.Ukoliko se to dogodi, Force Indija će se vratiti na Ferrarijeve motore.

 

Toro Rosso je baš do sada koristio Ferrarijeve motore, a od naredne godine bi trebao preći na Renaultove koje će koristiti i Red Bull.Toro Rosso će u slučaju prelaska na Renaultove motore imati na raspolaganju mjenjače, KERS sistem i hidrauliku koju koristi Red Bull.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti