Toro Rosso potvrdio mladog Kvyata kao drugog vozača

Rus ima samo 19 godina

Toro Rosso potvrdio mladog Kvyata kao drugog vozača

Poptuno neočekivano, ekipa Toro Rossa potvrdila je mladog ruskog 19-godišnjeg vozača Danila Kvyata kao zamjenju za Australca Daniela Ricciarda.

Mladi Rus je ove godine već testirao za Toro Rosso na Silverstoneu, trenutačno nastupa u GP3 prvenstvu gdje sa 131 bodom zauzima drugo mjesto utrku prije kraja. Kvyat je do sada nastupao u Formuli BMW, Toyota Racing seriji, Formuli Renault odnosno Evropskoj F3 seriji.

"Veoma smo sretni što nastavljamo sa tradicijom dovođenja mlađih vozača iz juniorskog programa Red Bulla. Impresionirani smo njegovim jakim performansama i povratnim informacijama tokom testiranja u Silverstoneu" rekao je šef Toro Rossa Franz Tost.

Bez obzira na ovu izjavu Tosta, dolazak Kvyata predstavlja iznenađenje jer su velike šanse imali Antonio Felix odnosno Carlos Sainz mlađi. Oni su trebali zamijeniti Ricciarda koji ide u Red Bull na mjesto Marka Webbera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.