Toro Rosso zadržao Vergnea i Ricciarda

Tri utrke prije kraja

Toro Rosso zadržao Vergnea i Ricciarda

M. Maksimović

Jean-Eric Vergne i Daniel Ricciardo će i naredne sezone sjediti u bolidima Scuderie Toro Rosso.Vodstvo ekipe očito je zadovoljno ostvarenim u ovoj sezoni, pa su Francuz i Australac dobili novu priliku.

Francuz Vergne se po prvi put pojavio u Formuli 1 nakon što je 2011.godine u Formuli Renault 3.5 osvojio drugo mjesto. U početku je imao ulogu test vozača, nakon čega su stigle i utrke. Ove sezone je osvojio 12 bodova, tri puta je završio na osmom mjestu, u Maleziji, Belgiji i Koreji.

 

Australac Daniel Ricciardo je također godinu prije ulaska u svijet Formule 1 nastupao u seriji Renault 3.5.

Dio vremena je proveo kao test vozač u Scuderiji Toro Rosso, dok je 11 utrka odvozio za HRT.U ekipi Scuderije Toro Rosso, ove sezone je sakupio devet bodova.Tri put je završio kao deveti, jednom kao deseti na VN Japana. Ostvarenim rezultatima do sada, šef ekipe Franz Tost je prezadovoljan:

 

''Obojica vozača su odradili dobar posao tokom ove sezone.Pogotovo tu mislim na period koji je 

došao nakon ljetne pauze.Ricciardo je prije dolaska u našu ekpu, sakupio nešto iskustva kao vozač HRT-a, što nam je svakako pomoglo.Tu prije svega mislim na razvoj bolida Jean-Eric Vergnea'' istakao je Tost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.