Tost: Rusa nismo uzeli zbog novca

U Toro Rossu su odlučili riskirati

Tost: Rusa nismo uzeli zbog novca

Odmah nakon što je ekipa Toro Rosso najavila angažovanje Daniila Kvyata, krenule su špekulacije o tome kako je njegov dolazak u Formulu 1 povezan naravno sa sponzorima.

Stigla je i reakcija šefa Toro Rossa, Franza Tosta koji tvrdi kako je izborio na Rusa jer je on jednostavno imao najbolje rezultate u odnosu na svoju konkurente, Felixa da Costu i Carlosa Sainza Juniora.

"Kvyat nas je impresionirao jakim performansama kako u F3 seriji tako i u GP3 prvenstvu. Ako uporedimo njegove rezultate sa da Costom i Sainzom onda možemo reći da da Costa nije tako konstantan, baš kao ni Sainz. U GP3 seriji Kvyat se bori za naslov ima sedam bodova manje od prvog utrku prije kraja, dok je Sainz tek deveti" tvrdi Tost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije