Toto Wolff: Moramo ostati čvrsto na zemlji

Nakon dobrog otvaranja sezone

Toto Wolff: Moramo ostati čvrsto na zemlji

M. Maksimović

U prve dvije utrke ekipa Mercedesa je osvojila 37 bodova, samo tri manje od Lotusa i Ferrarija. Lewis Hamilton je uvezao peto i treće mjesto, Rosberg je nakon odustajanja u Australiji, sedam dana u Maleziji završio kao četvrti. Bez obzira na početne rezultate šef ekipe Toto Wolff upozorava:

''Nisam bio razočaran nakon kvalifikacija za VN Malezije, jer nismo stigli do pole positiona, jer to od nas niko nije očekivao. Utrku smo odradili solidno, Red Bull nam je pokazao šta moramo uraditi u nastavku sezone. Napravili smo jedan pomak u odnosu na prošlu sezonu, to je ono što sam želio. Sada smo među najboljim ekipama, sretan sam zbog rezultata u Maleziji, ali moramo nastaviti raditi. Moramo razvijati naš bolid i dalje, ne smijemo dozvoliti da nas rezultati ponesu'' pojasnio je Wolff.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.