Toyota starta iz zadnjeg reda

Toyota starta iz zadnjeg reda

Vozači Toyote Timo Glock i Jarno Trulli startovaće utrku za Veliku nagradu Australije iz posljednjeg reda, jer je utvrđeno da njihovi bolidi u subotnjim kvalifikacijama nisu ispunjavali tehnička pravila.

Obje Toyote su imala nepropisna zadnja krila, pa će Glock koji je u kvalifikacijama bio šesti i Trulli koji je imao osmo vrijeme, startovati sa 19. odnosno 20. pozicije.

Najbolja vremena u  kvalifikacijama postigli su  Britanac Jenson Button i Brazilac Rubens Barrichello, koji će na sutrašnjem otvaranju nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 startovati sa prve dvije pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.