Tradicija ugašena: Djevojaka na gridu više neće biti

Promjene u Formuli 1

Tradicija ugašena: Djevojaka na gridu više neće biti

E. Ganibegović

Odluka je donesena – od ove sezone neće biti na gridu djevojaka koje drže broj vozača prije početka same utrke. 

Ova odluka ne odnosi se samo na Formulu 1, već i na Formulu 2 te GP3. Iz Libertya su priopćili kako se grid djevojke više ne uklapaju u sliku koju imaju o Formuli 1.

Tradicija stara nekoliko desetaka godina sada se ugasila, a povodom toga se oglasio i Sean Breatches, direktor marketinga Formule 1.

"Tijekom prošle godine razmatrali smo nekoliko područja u kojima je potrebna promjena kako bi bili u skladu s našom vizijom za ovaj sjajni sport. Iako je praksa zapošljavanja djevojaka na gridu ukorijenjena desetljećima u F1, mi smatramo kako ovaj običaj ne odgovara našim vrijednostima i očigledna je suprotnost modernim društvenim normama. Nismo mišljenja kako je to primjerno ili relevatno za F1 i njihove fanove, stare i nove, širom svijeta", izjavio je Bretaches.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi